20 Ekim 2010 Çarşamba

Temmuz 2010 Revel Tour de France Bisiklet Yarışı


Tour de France Bisiklet yarışı başlayalı 2 hafta oldu ve yarışın 13. etabı olan Rodez- Revel yarışının bitişini izlemek için Toulouse'a 40 km uzaklıktaki Revel'e gittik. Tam bitiş noktasına ulaşmamıza izin vermedikleri için arabayı bitiş noktasından yaklaşık 25 km uzaklığa park edip yoldaki seyircilerin arasındaki yerimiz aldık.Yol boyunca sağlı sollu bir çok insan bu organizasyonu izlemeye gelmişti. Yaklaşık 30 dakikalık bir bekleyişten sonra sporcular gözükmeye başladı.

Kalbalığın içinde ve o kadar hızlı giderlerken sporcuları birbirinden ayırt etmek oldukça zordu. Nitekim tanıdığım sporculardan hiç birini bu esnada göremedim. Sporcular yanımızdan uzaklaşıp bitiş çizgisine doğru yol alırken bizde arabamıza dönüp bitiş noktasına gitmeye çalıştık. Bitiş noktasına geldiğimizde yarış bitmiş, takımların otobüsleri ve teknik ekipleri orada beklemekteydi. Herkes otobüslerin önünde sporcuları görmek, fotoğraf çekip imza almak için bekliyorlardı. Bizde Radio Shack takımı adına yarışan gelmiş geçmiş en iyi bisikletçi olarak kabul edilen, genel sıralamada önde olan sporcuya verilen "sarı mayo'yu" aralıksız 7 kez kazanan Lance Armstrong'u görmek için bekleyenler arasında yerimizi aldık. Şapkasının altından tanımak biraz zor olsa da 1-2 dakika sonra otobüsten indiğinde kalabalığın arasından ancak bu pozu yakalamam mümkün oldu.

Tour de France izlemeye gidilirde sarı mayo görülmeden gelinir mi? İşte sarı mayonun sahibi Andy Schleck ve sarı mayosu :))

Fakat 4 tur sonra yaşadığı bir kaza sonucu sarı mayoyu İspanyol rakibi Alberto Contador'a kaptırdı. Contador 2010 yılı Fransa bisiklet turunu 1. tamamlarken Lüksemburglu Andy Schleck 2. ve Rus Denis Menchov 3. olarak tamamladılar. 30 eylül 2010 tarihinde gazetelerde çıkan habere göre Contador'un doping yaptığı ve geçici bir süre için ünvanının geri alındığı açıklandı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder