12 Ekim 2010 Salı

Şubat 2009 Paris


Murat'ın ailesi İstabul'dan bizi ziyarete geldi. Birlikte çok güzel vakit geçirdik. Murat'ı Toulouse'da bırakarak hep beraber araba ile Parise gittik. Paris'te 15 gün kaldık.Paris'te birinci gün görmezsek olmaz Louvre Müzesini gezdik. Fransa da her ayın ilk pazar günü tüm müzeler ücretsiz olarak gezilebiliyor.


Şansımıza o gün şubat ayının ilk pazar günüydü ve biz Louvre müzesinin içinde ordan oraya geziyorduk. Paris'e geldik Louvre girdik Mona Lisa'yı görmeden olmaz .Herzaman Mona Lisa için televizyonda, kitaplarda görüldüğü gibi büyk değil küçük bir tablo derledi. Bu gerçekten doğruymuş hayalimden daha da küçük bir resimle karşılaştımç Başı o kadar kalabalıktı ki sadece şöyle bir göz atıp yanından ayrıldım. Müze o kadar büyük ki saat 11 de başladığımız gezimize saat 17:30 da artık müze görevlilerinin kapanış anoslarını birkaç kere tekrarlamalarından sonra son verdik. Şunu belirtmek isterim ki gezemediğimiz 1,5 kat daha kalmıştı. Kaldığımız otel Paris'e 100km uzaklıktaydı. Bu yüzden her gün Paris'e gitmek yerine civardaki küçük yerleşimleri ve Rouen şehrini de gezdik.

Açıkçası Paris abartıldığı kadar etkileyici ve güzel gözükmedi benim gözüme galiba ben Toulouse şehrini o kadar çok sevmiş ve benimsemişim ki....

Eyfel kulesi ise kesinlik gece görülmesi gereken bir yapı...

Vernon,Rouen ve Norman Village

Burası Paris'e 1 saat uzaklıkta küçük ama çok şirin bir yer olan Vernon. Bu resimde ki yapı ise hayli sevimli gözüküyordu.Nehrin üzerindeki köprü yıkılmış fakat bu şirin ev hala ayakta kalmış.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder