14 Ekim 2010 Perşembe

Aralık 2009 Marbella, Malaga, Granada ve Valensiya

Aralık başında Murat'ın ailesi bir karavan alarak yanımıza geldiler. Biz noel tatilini biraz daha öne çekerek 14 günlük bir ispanya seyahatine çıktık. İlk durağımız Marbella. Burada 1 hafta bir otelde konaklayıp etrafta ki yerleri gezmeyi planlıyorduk. İlk geldiğimiz günden beri inanılmaz bir yağmur bize sürpriz yaptı. Endülüs Özerk Bölgesi ‘nde bulunan Marbella, Malaga bölgesinde ve Akdeniz kıyısında bir şehir. İnternette, tüm dünyadan yaz aylarında bir çok trustin akın ettiği, Hollywood yıldızlarından bir çok ünlünün burada ev sahibi olduğu gibi bilgiler yer almakta fakat ben bizim güney sahillerimizin Marbella ya kıyasla inanılmayacak derecede daha güzel olduğunu düşünmeden edemedim. Sadece oteller ve tatil köyleri ile dolu bir alan ve uçsuz bucaksız gibi gözüken bir kumsal....( hoş son yıllarda güney sahillerimizde bu tip yapılarla doldu da taşıyor) tabi ki yağmurunda etkisiyle gezecek yerler oldukça kısıtlandı. Malaga ve Marbella 'ya yaptığız günü birlik seyahatler hep sırıl sıklam otele dönmemizle son buldu.

Sanırım bu yukarıda ki resim havanın ne kadarda berbat odluğunu yeterince açıklıyordur. Şansımıza 2-3 gün çok felaket 2-3 günde güneşli günde gezebildik. Marbella Mijas arası 20 kilometrelik bir yol. Küçük bir kasaba Mijas.... Denize biraz uzak kalıyor. Daha doğrusu dağlık bir tepeninorta yerinde yer alıyor bu yüzden denize ulaşmak için tepeden aşağıya inmeniz gerekiyor. Etrafta daha çok hediyelik eşya satan dünkanlar ve restaurantlar ibaret. Bizde İspanyolların meşhur Paellasının tadına burada bakma fırsatı bulduk. Aslında Paella Valensiya ya özgü bir yemek fakat bziizm kısmetimizde burada tadına bakmak varmış. Denzi mahsulleri, safran ve pirinçten oluşan bu yemek benim pek hoşuma gitmedi.

Malaga, Marbella ya 60 kilometre uzaklıkta, buraya gittiğimiz saatlerde yağmur yeni dinmiş ve inanılmaz güzel bri güzeş açmıştı. Tabii gökyüzünde ki kara bulutlarla kovalamaca halindeydik. Ha yağdı ha yağacak....Şansımıza hiç ıslanmadan gayet keyifli gezdik.

1 hafta sonra Marbelladan ayrılarak Granada, Murcia ve Alicante'ye doğru yol aldık. Granada ya geldiğimizde inanılmaz bri yağmurla karşılaştık. Burası diğer gezmiz yerlerden daha çok kalabalıktı. El Hamra sarayı burada bulunuyordu. Fakat biz akşam üzeri geldiğimizden dolayı Sarayı gezemedik. Başka bir zaman yolumuz yine buralara düşermi bilmiyorum. Belki o zaman gezme imkanımız olur.

Granada'dan sonra yolumuz Alicante'den geçti. Hava inanılmaz güneşli ve kışa için gayet sıcak sayılabilecek bir havaydı. Alicante'de havanın güneşli olduğu için oldukça kalabalıktı. Deniz kenarında uzun bir yürüyüş yapıp bol bol reism çektikten sonra hediyelik eşya satan tezgahları dolaştık ve Valendiya'ya doğru yol aldık.

Bir sonraki durağımız Valensiya.... Valensiya da güneşli ve yağmursuz bir hava bizi karşıladı. Gece Valensiya'ya çok yakın bir yerde konakladık. Sabah kahvaltıdan sonra Valensiya'nın merkezine geldik. Burası oldukça turist doluydu. Günlerden pazartesi olduğu için müzelerin hepsi kapalıydı. Bizde etrafı olabildiğince gezmeye çalıştık. Yolda tesadüfen rastladığımız Güliverin parkı ise hakikaten keyifliydi.

Güliver'in yerde yatan kocaman bir maketinin üzerinde bir çok kaydırak var bizde bu kaydıraklardan kaymadan ayrılmak istemedik. Bizimle birlikte çoluk çocuk herkes bu kaydırakta çok eğleniyordu. Parkta ki küçük eğlenceden sonra ki durağımız "Ciudad de las artes y las ciencias" görülmesi gereken fazla modern bir yapı... Bilim ve sanat merkezi olarak inşa edilen bu devasa yapının etrafında gezerken kendinizi uzay istasyonuna gelmiş gibi hissediyorsunuz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder